Radkin Honzák a Denisa Vostrá v Literárním klubu ve Vlašimi
12. března 2024 2024

Radkin Honzák a Denisa Vostrá v Literárním klubu ve Vlašimi

Jestliže můžeme říci, že předchozí letošní vystupující, Max Kašparů a zpěváci Folkrockového klubu Hutka a Koubková sál komunitního centra zaplnili, o hostech předposledního letos 28. únorového večera platí, že sál doslova přeplnili. 

Ještě v 19 hodin, kdy vystoupení začínalo, běhali organizátoři a přinášeli do sálu skládací židle, abychom se všichni vešli. To se nakonec podařilo, a tak si několik desítek diváků mohlo užít obojí z programu večera - jednak autorské čtení Denisy Vostré a také vyprávění, postřehy a poznámky Radkina Honzáka. Ty byly většinou vtipné, ale někdy taky vážně míněné a nutící k přemýšlení.

Hlavní náplní autorského čtení byla kniha Voda na radost, ze které většina témat večera vycházela. Tuto knihu napsali oba naši hosté spolu jako druhou část volné trilogie. První z těchto knih nazvanou Haiku aneb jak se vypsat ze stresu, jsme si mohli po skončení autorského čtení koupit stejně jako zmíněnou Vodu na radost. V nabídce bylo ještě několik dalších knih paní Denisy Vostré.  Ta nám krátce popsala osobní zkušenosti s Japonskem a japonštinou. Poté ještě diváci mohli vznést několik dotazů, které se týkaly také velmi vážných a důležitých témat jako je psychické zdraví člověka.

Autorské čtení s besedou se vydařilo. Oba autoři ještě dlouho podepisovali své knihy a debatovali s návštěvníky.

Fotografie z akce zde

ThMgr. Ing. Jiří Foller

sociální pracovník sociálně-aktivizační služby
E-mail: 1hyvVb2b4kvjGK7%WkvDRfb7%bzhTj