Literární klub Vlašim
8. prosince 2021 2021

Literární klub Vlašim

Rádi čtěte? Nebaví Vás jen tak číst? 

Rádi byste potkali i oblíbeného autora či autorku? Chcete si něco hezkého poslechnout nebo pobesedovat? Je tu pro Vás Literární klub. Setkání budou probíhat jednou měsíčně vždy ve středu od 19 hodin.

Jako první se s námi setká náš přední spisovatel, pan JIŘÍ HÁJÍČEK, a to ve středu 12. ledna 2022 v 19 hodin. Jiří Hájíček patří k realistickému proudu v současné české literatuře. V prózách čerpá hlavně z prostředí jihočeského venkova a malého města. Jeho knihy Selský baroko, Rybí krev a Dešťová hůl obdržely cenu Magnesia Litera.

Účast dále přislíbili:

KAMILA HLADKÁ, autorka knih SESTRY. Rozhovory se čtyřmi generacemi řeholnic sledují život těchto žen v dobách komunismu i v současnosti. Za projekt Hornické vdovy byla paní Hladká nominována na cenu Magnesia Litera. Setkání s ní plánujeme na únor 2022.

PAVEL HOZA, básník a prozaik, který prožil dětství ve Slověnicích. Vyšly mu tři básnické sbírky a autobiografická próza Kámen a voda. Napsal i knihu Slověnice, dějinný příběh... Připravuje knihu Neviditelný člověk (Torst). Setkání s ním proběhne v březnu 2022.

Konkrétní termíny těchto dvou autorských čtení budou upřesněny a včas oznámeny. Sledujte prosím Charitní zpravodaj, vývěsky a webové stránky Charity Vlašim.

Literární klub

ThMgr. Ing. Jiří Foller

sociální pracovník sociálně-aktivizační služby
E-mail: 1hyvVb2b4kvjGK7%WkvDRfb7%bzhTj