Filmový klub - postřehy z promítání filmu Ponor
7. května 2022 2022

Filmový klub - postřehy z promítání filmu Ponor

Ve středu 6. 4. nás na promítání filmu Ponor dorazilo sedm. 

Nadšeně jsme ho hltali, mnohým z nás se honily hlavou spousty myšlenek. Počínaje tím, proč si někteří lidé násilně berou to, co by mohli dostat s radostí, jen kdyby si chvilku počkali, až po to, kde jsou hranice lidské přirozenosti a proč riskovat někdy i své zdraví jejich posouváním.

Po promítání jsme se těšili na následnou besedu s celoživotním otužilcem a sportovcem Martinem Pavlíčkem. Na začátku besedy proběhlo krátké vzájemné představení - včetně našeho vztahu k chladu a studené vodě. Poté jsme si povídali o zásadách bezpečného otužování. Proč se otužovat, jak si najít svůj individuální a vyhovující způsob. Ať už pravidelně chodíme v krátkých nohavicích, dáváme si studenou sprchu nebo se volně koupeme v přírodě, či v ledové lázni, posilujeme tím své fyzické i psychické zdraví. Slyšeli jsme mnoho námětů a praktických rad, za které Martinovi děkujeme. Bylo to více než inspirující.

Každý měsíc připravujeme v Komunitním centru Zahrada promítání nějakého dokumentu. V rámci projektu Člověka v tísni - „Promítej i Ty“ plánujeme na středu 8. 6. 2022 dokument s ekologickou tematikou: Krajina v tísni. Jste srdečně zváni!

ponor 1

Ing. Dana Kucharčíková DiS.

Ing. Dana Kucharčíková DiS.

vedoucí denního stacionáře
Tel.: 733 143 857 E-mail: Z.AxZcj7YbBxRb4WH-uk87j7cenCZ_29g