Folkrockový klub Vlašim na jaře 2023
22. prosince 2022 2022

Folkrockový klub Vlašim na jaře 2023

Bohatou nabídku jsme pro Vás připravili na rok 2023 do Folkrockového klubu. 

Leden je v Charitě ve znamení Tříkrálové sbírky, a tak se první koncert koná 1. února v 19 hodin. Z Brna k nám přijede Roman Dragoun, zpěvák, skladatel a hráč na klávesové nástroje. Hrál v kapelách Progres 2, Futurum, Stromboli a T4, natočil několik sólových desek. Byl uveden do Rockové síně slávy. Letos vystupoval s B-side Bandem a Filharmonií Brno. Máme se na co těšit!

O dva týdny později se zaposloucháme do písniček muzikanta, který ovlivnil chod naší rockové scény. Luboš Pospíšil, o kterém je řeč, zpíval už na slavné desce Generace souboru C&K Vocal a na jeho dlouhé sólové dráze s ním spolupracovali např. Ota Petřina, Radim Hladík, David Koller nebo bratři Zatloukalové. Stále koncertuje a těší se velkému zájmu publika. Určitě tomu tak bude i ve Vlašimi 15. února. Protože pojmy „hvězda a „legenda“ jsou poslední dobou zprofanované, řekněme, že v únoru přivítáme dvě z nejvýznamnějších osobností naší rockové historie (i současnosti).

V dalších měsících se představí i (nej)mladší generace. Písničkář vystupující pod jménem Člověk krve k nám přijede 8. března. Jeho písně se vztahují k místům v krajině, která ho inspirují, a také k duchovním hodnotám. Druhá polovina programu bude patřit Jaromíru Palmemu - Fumasovi, frontmanovi kapely Původní Bureš. Ten se vrátí do Vlašimi po letech, kdy tady s kapelou vystupoval v letním kině na festivalech Sacrosong a Porta Catolica.

Další účinkující je Žofie Kabelková, na folkové scéně už pojem, i když ji stále můžeme řadit k mladší generaci písničkářek. V ten samý večer představí své písně mladý zpěvák, hudebník a herec Matěj Metoděj Štrunc, který letos zaujal svým albem Lidověk. Zahrají nám a zazpívají 12. dubna.

A jarní sezónu zakončíme 17. května ve 20 hodin s vlašimským rodinným triem Markéta a Lazarové. Ti nám zahrají irské, české, slovenské, maďarské a rumunské lidové písně a skladby.

Přijďte si poslechnout nejen své oblíbence, ale také si rozšířit obzory a nechat se inspirovat krásnou muzikou a příběhy skrytými v textech.

ThMgr. Ing. Jiří Foller

sociální pracovník sociálně-aktivizační služby
E-mail: 1hyvVb2b4kvjGK7%WkvDRfb7%bzhTj