Kamila Hladká v Komunitním centru!
17. února 2022 2022

Kamila Hladká v Komunitním centru!

Ve vlašimském Literárním klubu vystoupila ve středu 9. února paní Kamila Hladká. 

Není to jen tak ledajaká spisovatelka, tvoří literární dokumenty - žánr na pomezí beletrie a literatury faktu. Její prvotina Hornické vdovy z roku 2018 jí získala renomé, takže mnozí čtenáři vzhlíželi k jejímu druhému dílu s očekáváním. Autorka je určitě splnila. V knize Sestry jsou seřazeny příběhy řeholnic od 90 do 30 let, tedy od nejstarších po ty v řeholi čerstvě přijaté.

Nebudu psát o knize, ale spíše o autorském čtení. Vybrané výňatky byly velmi působivé a pro knihu charakteristické. Úryvky se střídaly s autorčinými vsuvkami, komentáře a zážitky. Čas plynul velmi příjemně, ale také rychle, takže hodina a půl setkání byla pryč jako nic. Typická následná beseda s autorkou vlastně nebyla potřeba, protože čtenáři - návštěvníci Komunitního centra dostávali slovo v průběhu povídání paní Hladké. Autorka, která působí na Moravě nedaleko od Brna, chystá už další projekt. Věříme, že bude stát za to!

Těšíme se za měsíc 23. 3. 2022 na setkání s Pavlem Hozou, básníkem a prozaikem, který působí v Benešově, ale pochází ze Slověnic a má náš region moc rád.

Hladká 1    Kamila Hladká 2