Kurz šití v Komunitním centru Zahrada
29. června 2022 2022

Kurz šití v Komunitním centru Zahrada

Kurz šití je jedna z aktivit, která probíhala v Komunitním centru Zahrada v průběhu pěti měsíců.

Kurz jsme otevřeli na začátku února a přijít mohl kdokoliv, kdo se chtěl dozvědět něco o šití i šicích strojích. Mohly a také přišly úplné začátečnice, ale našly se i pokročilé švadleny. Ty první začaly s tím, jak se navléká nit do stroje. Ty pokročilejší přišly okoukat a naučit se od paní lektorky „vychytávky“, aby nedělaly zbytečně něco složitě a nepřidělávaly si práci.

Na prvním setkání začaly společně šitím jednoduchého sáčku a postupně pokračovaly ke složitějším věcem. Každá účastnice kurzu (sešly se tentokrát pouze ženy, ale mužům určitě vstup na kurz nebyl zakázánJ) se věnovala šití věci, kterou si sama vybrala. Během kurzu šily povlaky na polštáře, tašky, trička, tepláčky i čepičky pro děti, sukně i šaty. S lektorkou Ilkou, naší skvělou a příjemnou švadlenkou, se naučily vyrobit střih, naměřit a správně nastřihnout látku, a nakonec ušít výrobek. Během devíti lekcí začátečnice postoupily od navlékání stroje přes ušití jednoduchého sáčku až k ušití vlastního trička či šatů. Bylo úžasné vidět, jakou měly radost, když si na sebe oblékly vlastnoručně ušitý výrobek.

Ty, které vytrvaly až do konce, od nás obdržely „certifikát“ a malý dárek za svoji práci. Děkujeme Ilce, odbornici na slovo vzaté, za její péči a trpělivost, se kterou se všem na kurzu věnovala. Těšíme se, že se společně opět sejdeme na podzim a budeme v kurzu pokračovat.

Bc. Terezie Veletová

Bc. Terezie Veletová

sociální pracovník
Tel.: 734 165 062 E-mail: c.yo-~l7TmrBVj56LTprRb~lWoyk97c4Ys