Novinka - Filmový klub v Komunitním centru Zahrada
18. března 2022 2022

Novinka - Filmový klub v Komunitním centru Zahrada

Ve středu 9. března jsme v Komunitním centru prvně otevřeli náš Filmový klub. 

Promítání filmu Příběh cesty kolem světa bylo úžasné. Film jsme hltali, smáli se a někteří i plakali. S radostí a úžasem jsme sledovali každý snímek cesty Gwen a Patricka z Německa bez použití letadla směrem na východ a po téměř 4 letech i se synem ze západu zpět. Po promítání v nás zůstaly pocity otevřenosti, radosti a krásy z naší krásné planety, a především dobrosrdečného chování lidí napříč celým světem. Po filmu jsme si ještě krátce s některými popovídali o vlastním cestování a dobrodružných i radostných zážitcích z cest. Moc děkujeme Člověku v tísni - programu „Promítej i Ty“ za tuto krásnou příležitost zdarma promítat filmy a sdílet je společně s ostatními. Po setkání jsme odcházeli s trochou radosti a nadějí do dalších dní.

Ve středu 6. dubna od 17:30 hod. budeme promítat film Ponor. Pokud Vás zajímá, jaké to je ve studené vodě, nebo proč v ní lidé plavou, potápí se a co jim to přináší. Jak to, kdo vnímá, jak se pozná, kdy z vody vylézt? Proč a jak se posouvat dál? Je to jen módní trend nebo něco víc? Věříme, že promítání filmu Ponor a následná diskuse na téma otužování s pozvaným hostem a dalšími diváky, Vám dokáží odpovědět na spoustu Vašich otázek.
Vnímáme, že ve Vlašimi žije dost lidí, kteří se chodí pravidelně koupat do studené vody, otužují své děti – jedním z nich je také sportovec srdcem i duší Martin Pavlíček, kterého trochu vyzpovídáme ohledně jeho několika letých zkušeností s otužováním. Kromě toho se ve Vlašimi a okolí schází skupiny nadšenců, kteří zkoumají hranice svého těla a objevují tajemství studené vody společně se svými kamarády a známými. Ať už k otužilcům patříte nebo ne, věříme, že tento večer si můžeme společně příjemně užít, a navíc se i něco nového dozvědět.

Srdečně Vás tedy zveme na film Ponor a následnou diskusi o otužování s Martinem Pavlíčkem.

2022.04.07. filmový klub Ponor

 

Ing. Dana Kucharčíková DiS.

Ing. Dana Kucharčíková DiS.

vedoucí denního stacionáře
Tel.: 733 143 857 E-mail: Z.AxZcj7YbBxRb4WH-uk87j7cenCZ_29g