Příměstský tábor v Komunitním centru Zahrada
9. září 2022 2022

Příměstský tábor v Komunitním centru Zahrada

Na jaře padl návrh uspořádat příměstský tábor pro děti zaměstnanců Charity Vlašim, aby maminky nemusely řešit alespoň jeden týden hlídání pro své děti a mohly v klidu pracovat. 

Nápad byl přijat a od 15 do 19. srpna se v Komunitním centru Zahrada scházelo celkem 14 dětí od 2,5 do 10 let. Když se v pondělí všichni společně seznámili, navštívila děti indiánská dívka Rybana, která je rozdělila do dvou týmů a zadala jim hned několik úkolů. Jednotlivé týmy si měly zvolit své jméno, namalovat vlajku a vymyslet pokřik. Odpoledne potom všichni společně namalovali indiánský totem, který jim zde indiáni zanechali.

V úterý si každý namaloval své vlastní indiánské tričko. Každý den jsme plnili další a další úkoly. Hledali jsme utajené obrázky, cvičili jsme se v přesnosti, chytali jsme divoké koně a lovili bizony střelbou z luku. Cvičili jsme si svůj hmat a zkoušeli poznávat jídlo se zavřenýma očima podle chuti. Díky horkému počasí nechyběly ani hrátky s vodou a s chutí jsme si došli také na zmrzlinu nebo ledovou tříšť. Ve středu jsme se vydali na společný výlet do vlašimského zámeckého parku, kde jsme se proběhli a pohoupali na hřišti, zahráli jsme si několik her a společně jsme poobědvali výborné řízky s chlebem a okurkou. V přírodě vždycky chutná nejlépe, ne?  V pátek jsme se konečně mohli vydat na cestu za pokladem, který nakonec indiánka Mája velice rychle našla na komunitní zahradě. Kromě sladkostí z pokladu dostal každý malý táborník diplom s oceněním svých nejlepších schopností. 

Byl to opravdu krásný týden, který velice rychle utekl. Nejlepším oceněním byl úsměv dětí a to, že se některým ani nechtělo jezdit domů. Moc děkuji dobrovolnicím z farnosti Křivsoudov Marušce a Markétce, mamince praktikantce Lucce a maminkám kuchařkám Danče a Dáše, které nám výborně každý den vařily. 

vedoucí indiánského tábora Tereza

6 malování totemu 1     i holky umí střílet 1