Setkání seniorů a prarodičů
6. září 2022 2022

Setkání seniorů a prarodičů

V neděli 24. července jsme se sešli, abychom si společně připomněli svátek -  II. Světový den seniorů a prarodičů.

A jaký je původ tohoto svátku? Papež František v roce 2021 vyhlásil Světový den seniorů, který se bude slavit každoročně čtvrtou neděli v červenci, tedy v blízkosti památky svatých Jáchyma a Anny (26. 7.), Ježíšových prarodičů. Papež připomíná, že podnětem k vyhlášení tohoto světového dne byla pandemie, která jak říká, přišla jako nečekaná a zuřivá bouře a dopadla nejtvrdším způsobem právě na staré lidi, ať už v podobě nemoci samé, odchodu nejbližších nebo formou dlouhé izolace a osamělosti.  Avšak i tehdy, když se všechno zdá být temné, Pán nám nepřestává posílat anděly, aby nás těšili v naší osamělosti a opakovali nám: „Já jsem s tebou po všechny dny.“

Chtěli jsme tedy oslavit nejen ducha, ale i tělo a doufáme, že se nám to společně povedlo. Mohli jsme si popovídat, zazpívat, zatančit, sdílet své starosti i radosti, prostě být spolu. A vlastně všichni, i my samotní, můžeme být andělem někomu, kdo právě sedí vedle nás. Někdy stačí jen, že se na druhého usmějeme.

Těšíme se, že společně budeme moci prožít další nedělní odpoledne 2. října 2022 v podobném duchu s harmonikou, zpěvem, tancem, pivem, vínem, kávou a především ve společenství přátel. Připomeneme si a společně oslavíme Den seniorů.

 

Bc. Terezie Veletová

Bc. Terezie Veletová

sociální pracovník
Tel.: 734 165 062 E-mail: c.yo-~l7TmrBVj56LTprRb~lWoyk97c4Ys