Vlašimský posvícenský běh 2022
21. října 2022 2022

Vlašimský posvícenský běh 2022

Třetí ročník Vlašimského posvícenského běhu: Traťové rekordy i dvojnásobný hattrick!

V září se konal už třetí ročník dobročinného běhu v příjemném terénu a krásné přírodě u Vlašimi. Výtěžek běhu byl tentokrát určen na stavbu výtahu v Komunitním centru Zahrada. „Máme v centru plno aktivit a jeden ze sálů i kanceláře jsou v patře. Potřebujeme proto vybudovat výtah, aby se k nám dostali i ti, kterým už nohy dobře neslouží,“ řekla ředitelka Charity Vlašim Mgr. Daniela Laloučková a dodala: „děkujeme všem dobrovolníkům i sponzorům a také těm, kteří se zúčastnili, a startovným, zakoupením občerstvení nebo dobrovolným příspěvkem přispěli na dobrou věc!“.

V sobotu 3. 9. po obědě vystartovali ve sportovním areálu ZŠ Vorlina nejmenší závodníci. Ti ještě mohli na trať za ruku s rodiči, čtyřletí a starší už museli na ovál samostatně. Po doběhu dostali všichni malí závodníci sponzorskou zmrzlinu a mohli si užít doprovodné sportovní aktivity nebo si dát něco dobrého ve stanu s občerstvením. Živá hudba, sladké i slané dobroty a nabitý program bavil diváky celé odpoledne. Souběžně s dětskými závody, se na trať běhu vydávali i první chodci. „Pro mě je to výzva a srdeční záležitost, beru účast v pochodu jako završení úspěšné rehabilitace po komplikované nemoci. Proto i rádi přispějeme na výtah v Komunitním centru Zahrada. Vím, jaké to je, když člověk nemůže chodit,“ svěřila se se svým příběhem první přihlášená na letošní novinku – nesoutěžní nordic walking /pochod.

Velký úspěch u diváků i účastníků měly i tentokrát recesistické štafety, kdy čtyřčlenné týmy soutěžily v běhu s ešusem. Nešlo jen o rychlost, ale také o to, donést do cíle co nejvíce vody, takže závěrečné výsledky byli překvapením i pro vítěze a mnozí už teď chystají taktiku na příští ročník. Po vyhlášení dětských závodů se ve čtyři hodiny vydali běžci na čtyřkilometrovou trať a poté ředitel ZŠ Vorlina Mgr. Petr Jíša odstartoval hlavní závod na devět kilometrů.  Absolutním vítězem mezi muži se stal Rudolf Jánošík a nejrychlejší ženou byla Andrea Adamcová. Oběma se tak podařilo obhájit vítězství již potřetí! V běhu na 4 kilometry byl nejrychlejší Dominik Jánošík, nejrychlejší ženou byla Eliška Šimánková a oba zaběhli traťový rekord. Gratulujeme!

Fotografie zde

Mgr. Zuzana Klímová Vaňková

sociální pracovník
E-mail: 6evw5f54gnMk4Z4WH-uk87j7cenCZ_29g